Facebook Hives

INFORMATIE

CURSUSSEN SPAANS

SPANISH RESOURCES

INFO OVER ARGENTINIE

Videos

Andere bronnen


EXCURSIES EN ACTIVITEITEN – INLEIDING

Bij ons lesprogramma Spaans zit een dynamisch en interessant vrijetijdsprogramma inbegrepen, dat een aanvulling vormt op taallessen. Alle activiteiten worden in groepsvorm gedaanen zijn interactief, gericht op vergroting van de kennis van de student van de Argentijnse cultuur.

Culturele Workshops

Onze talenschool biedt de volgende Culturele Workshops, gegeven door locale docenten. De workshops kunnen, tegen betaling van een extra bedrag, geboekt worden in blokken van losse uren (min. 2), zowel op doordeweekse dagen als in het weekend. Indien meerdere studenten ge?nteresseerd zijn in dezelfde cursus, kunnen vaak aantrekkelijke kortingen worden gegeven. Een goede mogelijkheid om meer te leren over de echte traditionele Argentijnse cultuur, en een goede aanvulling op je cursus Spaans.

Argentijnse Muziek

orqueta tango Bij deze workshop heb je de keuze uit verschillende opties, die allemaal tot doel hebben je meer te leren over de Argentijnse folklore, de tango, muziek uit de Andes, de chacarera en de chacame. Tijdens de cursus zullen ook verschillende instrumenten worden gebruikt, zoals de gitaar, percussie en de ‘quena’ (een traditioneel instrument uit de Andes), en andere Argentijnse instrumenten.

Tijdens de cursus zul je meer te weten komen over de invloed van Europese muziek op de cultuur van de Indianen, en je zult beter begrijpen hoe de Argentijnse muziek zich heeft ontwikkeld tot hoe deze nu is.

Het is niet nodig dat je een instrument bespeelt of noten kunt lezen voor deze cursus, en je zult in korte tijd een aantal bekende nummers leren spelen.

Deze workshop is een must voor iedereen die ge?nteresseerd is in de Argentijnse folklore!

Argentijns Koken

locro en pan Voor iedereen die meer wil weten over de traditionele Argentijnse keuken! Eén gratis kookles is inbegrepen in de extra activiteiten voor studenten.

Maar er is zoveel meer! Leer meer over de talloze invloeden in de Argentijnse keuken uit Itali?, Spanje en Frankrijk, en hoe die gefuseerd zijn met de natieve culturen van de Quechua’s, Mapuches en Guarani’s. En leer de fijne kneepjes van de bereiding van de beroemde Argentijnse gegrilde biefstukken!

Argentijns Dansen

tango Argentini? staat bekend om de fantastische Tangospectakels. De tango is ontstaan in de café’s en in het havengebied van Buenos Aires, waar de invloed van Europese immigranten in het land een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de dans. Hierdoor zijn in de tango vandaag de dag invloeden herkenbaar van oude Milongaliederen (muziek van de Gauchos van het platteland), ‘Habaneras’ (Cubaanse muziek), van de Polka en de Mazurka (Slavische muziek), de ‘Contradanse’ (Spaanse muziek), de Flamenco (uit Andaluci?), en van Italiaanse folkloristische muziek. Al deze invloeden samen vormen een zeer bijzondere mix die garant staat voor veel dansplezier!

STUDY SPANISH ARGENTINA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: