Facebook Hives

INFORMATIE

CURSUSSEN SPAANS

SPANISH RESOURCES

INFO OVER ARGENTINIE

Videos

Andere bronnen


NUTTIGE INFORMATIE

VISA

Inwoners van de meeste landen hebben geen speciaal visum nodig (maar vraag het voor de zekerheid na bij de Argentijnse Ambassade in jouw land). Met een toeristenvisum kun je 90 dagen in Argentini? blijven voor toerisme of zaken.

WAT JE MEE MOET NEMEN

Woordenboek; Spaans grammaticaboek in je eigen taal; een reisgids; leesboeken; een cadeautje voor je gastgezin; een warme trui/vest; een regenjas; wandelschoenen; slaapzak; waterzuiveringstabletten; zakmes; zaklamp.

JETLAG

Een jetlag wordt veroorzaakt door verstoring van je biologische klok – een klein groepje hersencellen dat de werking van onze lichaamsfuncties controleert (zoals je hartritme), ook terwijl je eet of slaapt. De biologische klok is ontworpen voor een regelmatig ritme van daglicht en duisternis, waardoor het uit zijn ritme raakt wanneer het in een nieuwe tijdzone daglicht en duisternis ervaart op ‘verkeerde’ tijden. De symptomen van een jetlag duren vaak dagen, omdat je interne biologische klok zich maar langzaam aanpast aan de nieuwe tijdzone.

Geen alcohol drinken aan boord van het vliegtuig (en in plaats daarvan veel water) is zowel een fysieke als een mentale remedie, omdat het uitdroging tegengaat, en een heldere geest bevordert. Er bestaat geen middel dat snel alle symptomen van een jetlag geneest. Er bestaat niet één enkele pil tegen al deze symptomen. Je kunt er echter iets aan doen door een beetje bewust te leven. Breng om te beginnen wat tijd buiten door tijdens daglicht. Ook als je in een kamer met ramen bent, helpt dit om je biologische klok te ‘verlichten’. Ook is het van belang dat je zo snel mogelijk je bedtijd aanpast aan de nieuwe, locale tijden. Doe, terwijl je bezig bent te wennen aan de locale bedtijd, wat de Argentijnen doen: eet wat zij eten, pas je aan aan hun etenstijden en vrijetijdsbestedingen, en kleed je zoals zij doen.

KLIMAAT

Door de geografische diversiteit van Argentini?, varieert het klimaat van regio tot regio erg. De winter in Argentini? begint in juli en duurt tot Oktober, terwijl de zomer duurt van december tot maart. De winters zijn koud en regenachtig, en de dagen zijn kort, terwijl de zomers heet en vochtig zijn, met langere dagen. We raden studenten aan om een regenjas mee te nemen en een warme jas voor de winter.

GELD

De munteenheid van Argentini? is de Argentijnse Peso. Op het moment van schijven was US$ 1 gelijk aan 3.15 Argentijnse Peso’s. De meeste creditcards worden geaccepteerd, en overal in de stad zijn geldautomaten (ATM) te vinden.

REIZEN EN TRANSPORT IN ARGENTINI?

Verkeersongelukken vormen doodsoorzaak nummer één in Argentini?. Voergangers en automobilisten dienen voorzichtig te zijn. Automobilisten negeren veelvuldig de verkeersregels, en er wordt vaak veel te hard gereden.

Boleto subte pass Het openbaar vervoer is over het algemeen betrouwbaar en veilig. De veiligste en meest comfortabele manier om je te verplaatsen binnen Buenos Aires en andere grote steden, is per ‘radio taxi’ of ‘remise’ (een privéauto met chauffeur). De beste manier om zeker te weten dat je in een veilige taxi of remise zult zitten, is er een te bellen, of naar een vaste standplaats te gaan, inplaats van een taxi aan te houden op straat. Hotels, restaurants en andere horecagelegenheden kunnen op verzoek een remise of radio taxi voor je bellen, of je de juiste telefoonnummers geven. Pas op voor zakkenrollers als je met de bus, trein of metro reist, en daarnaast is het goed om te weten dat deze transportmiddelen vaak gehinderd worden door stakingen of werkonderbrekingen. Autorijden in Argentini? is over het algemeen gevaarlijker dan autorijden in de VS of Europa. Bestuurders in Argentini? hebben naar verhouding de neiging om veel agressiever te zijn, in het bijzonder in de hoofdstad, en verkeersregels worden maar al te vaak genegeerd. Een Internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

LEESTIPS

Reisgidsen
Lonely Planet ARGENTINA, auteur: Rob Rachowiecki

Romans
We raden je de volgende Latijns-Amerikaanse schrijvers aan:
Gabriel García Márquez (Colombia)
Isabel Allende (Chili)
Julio Cortázar (Argentini?)
Angeles Mastretta (Mexico)
Laura Esquivel (Mexico)

WERKEN IN ARGENTINI?

Officieel mag je met een toeristenvisum niet werken, en het is heel erg moeilijk om een werkvergunning te krijgen. Toch zijn er zeker mogelijkheden om wat langer in bijvoorbeeld Buenos Aires te blijven en te werken. De meeste baantjes zijn te vinden in restaurants en café’s, en je kunt er het beste gewoon langsgaan als je in Buenos Aires bent. Het is heel moeilijk om vantevoren iets te regelen via Internet. Je kunt ook proberen om werk te vinden als docent Engels op een van de talenscholen, maar deze banen zijn meestal alleen weggelegd voor gekwalificeerde, native speakers Engels. Het is mogelijk dat enkele reisbureautjes bereid zullen zijn om een deal met je te sluiten, maar dit is minder waarschijnlijk.

AMAUTA SPANISH SCHOOL neemt ook buitenlandse werknemers in dienst (al dan niet in ruil voor Spaanse les).
STUDY SPANISH ARGENTINA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: