Facebook Hives

INFORMATIE

CURSUSSEN SPAANS

SPANISH RESOURCES

INFO OVER ARGENTINIE

Videos

Andere bronnen


FLORA EN FAUNA

Argentini? is onderverdeeld in onderling zeer verschillende provincies en regio’s. De regio’s bestaan uit 20 verschillende provincies: Buenos Aires, Catamarca, Chubut, Cordoba, Correntes, Entre Ríos, Jujuy, La Rioja, Mendoza, Misiones, Neuquen, Rio Negro, Salta, San Juan, San Luis, Santa Cruz, Santa Fe, Santiago del Estero, Tierra del Fuego y Tucuman.

De verschillende regio’s worden gevormd door een enorme verscheidenheid aan geografische formaties, en trekken toeristen vanwege onder meer de tangocultuur, de mogelijkheden voor sportieve activiteiten, de geschiedenis, kleinere dorpen, heetwaterbronnen, en alles wat zich daartussenin bevindt.
De Noordwestelijke regio: De Noordwestelijke regio is voornamelijk bergachtig, en biedt de bezoeker uitzichten over schitterende landschappen en dorpen, die de streek zeer pittoresk maken. Er zijn ook heetwaterbronnen te vinden in het Noordwesten, in Rio Hondo, waar men er medicinale krachten aan toeschrijft. Het gebied verhoudt zich tot het westelijk deel van de regio als een verhoogd plateau (zo’n 3000 meter), gescheiden door hoge bergketens. In het centrale gedeelte van de regio liggen enorme ravijnen tussen reusachtige overhellende bergen. Richting oosten doorkruisen gebergten van meer dan 2000 meter hoogte de Chaqueñahoogvlakte. Dankzij de bossen verspreid over de hele regio kunnen vele diersoorten hier blijven voortbestaan, met name in de natuurparken.
De Noordoostelijke regio: De Noordoostelijke regio is verdeeld in twee subregio’s: de ‘Chaqueña’ en de ‘Mesopotámica’. De sub-regio Chaco is een uniforme, beboste vlakte met een overheersend subtropisch klimaat. De Mesopotamische regio wordt omringd door twee rivieren: de Panara en de Uruguay. De provincie Misiones bestaat uit rotsformaties die de stroom van de twee rivieren onderbreken, en ervoor zorgen dat er grotere en kleinere watervallen en stroomversnellingen ontstaan. Een voorbeeld daarvan vormen de watervallen van Iguazu, die door de UNESCO tot Patrimonio Mundial de la Humanidad (‘Natuurlijk erfgoed van de mensheid’) zijn benoemd. Verder zuidwaarts in de regio is het litoraal te vinden van de provincies Entre Rios en Corrientes met stranden, eilanden en mogelijkheden om diverse vormen van watersporten te beoefenen. Beide subregio´s zijn rijk aan fauna, met name de beschermde subtropische bossen in Misiones en het grootste deel van de bossen en parken met een gematigd klimaat in Corrientes en Entre Rios.
Cuyo: de regio Cuyo is een gebied van contrasten. Het bestaat uit droge bergketens (met onder meer de hoogste top van Aconcagua), waar rivieren tussendoor stromen vanuit het Andesgebergte. Dit gebied is met name geschikt voor het cultiveren van druiven, hetgeen zorgt voor een overvloed aan wijn van goede kwaliteit die bekend staat over de hele wereld. In de hele regio kunnen toeristen wijngaarden bezoeken. Rivieren cre?ren kloven zoals de Atuel Canyon, eveneens een populaire toeristische trekpleister. Ook buitensporten zoals raften, bergbeklimmen (de bergen Aconcagua en Tupungato) en wandelen worden veel beoefend in dit gebied. Ook wintersporten zijn er populair; in het gebied zijn talrijke skicentra te vinden, en tevens heetwaterbronnen.
Het centrale hooggebergte: Het centrale hooggebergte (‘Sierra Central’) bestaat uit middelhoge bergketens, valleien, hoog- en laagvlaktes, en vlaktes die bekend staan als de ‘pampas’ (op ongeveer 1000 meter hoogte), doorkruist door diverse rivieren waarin gezwommen kan worden. Er komen vele toeristen naar dit gebied vanwege de diversiteit van het landschap en de veelheid aan geografische formaties. Ook is dit gebied geschikt voor buitensporten en watersporten In kunstmatige waterstromen (die ontstaan door het gebruik van dammen). Het klimaat in deze regio is aantrekkelijk door de lage vochtigheid en het gezonde microklimaat waarvan is aangetoond dat het therapeutische waarden heeft.
De ‘Pampa’s’: Het gebied van de ‘Pampa’s’ bestaat voornamelijk uit hoogvlaktes, onderbroken door de heuvels van Tandil (500 meter) en Ventana (1.200 meter). Dit gebied is geschikt voor landbouw en veeteelt vanwege de grote vlaktes die gebruikt worden voor zaaien en de grote hoeveelheid open weiland waar vee kan grazen. Buenos Aires biedt vele mogelijkheden voor toerisme daar het het commerci?le en industri?le centrum van Argentini? is en vanwege de enorme hoeveelheid culturele activiteiten in de vorm van bioscopen, café’s, theaters, musicals, winkels en andere toeristische trekpleisters. De rijke geschiedenis van de stad omvat architectuur in Franse, Italiaanse en Klassieke stijl, en een overvloed aan musea. Ook in het gebied langs de Atlantische kust zijn verschillende toeristensteden gelegen.
De ‘Patagonische Andes’: Dit gebied is voornamelijk bergachtig en herbergt schitterende meren, gletchers en bossen. Verspreid over het hele gebied liggen verscheidene natuurparken waar beschermde diersoorten leven, hetgeen het landschap een bijzondere en uitzonderlijke rijkdom geeft. Enkele van de geografische formaties die toeristen naar dit gebied lokken zijn Lanin, Nahuel Huapi, Los Arrayanes, Los Alerces, Puelo Lake, Francisco P. Moreno, de Gletsjers, and Tierra del Fuego. De toeristische trekpleisters in dit gebied zijn wereldberoemd. Een ervan is een van mooiste gletsjers ter wereld: de Perito Moreno. Dit gebied is ideaal voor avontuurlijk toerisme en buitensporten zoals wandelen, raften, fietsen en paardrijden, en daarnaast is er een enorme hoeveelheid water voor liefhebbers van watersport. Ook zijn er moderne boten beschikbaar voor diverse soorten excursies. Tierra del Fuego biedt een uitstekend gebied met mogelijkheden om te zeilen langs de kanalen van het vaste land tot aan Antartica.
Het Patagoni? van de Atlantische kust: Dit gebied grenst aan de Atlantische Oceaan, en wordt ook wel het Patagonisch Plateau genoemd vanwege de bijzondere landschappen van hoogvlaktes, valeien, ravijnen en hooggebergten. In het zuidelijk gedeelte van dit gebied overheerst een koud, droog klimaat dat wordt afgewisseld door een verscheidenheid aan door mensen gemaakte oases die gebruikt worden voor landbouw. Het noorden is een toeristische trekpleister door de aanwezigheid van zeeleeuwen, pingu?ns, walvissen, en vele andere zeedieren. De noordkust wordt gemarkeerd door prachtige klippen, en door stranden die geschikt zijn om te zwemmen en te duiken.
STUDY SPANISH ARGENTINA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: